Externe

Arestarea viceministrului rus al Apărării Timur Ivanov stârnește speculații și dezvăluiri

schedule 24 apr. 2024, 14:40

Arestarea viceministrului rus al Apărării Timur Ivanov stârnește speculații și dezvăluiri
Andrey Mihaylov/Shutterstock
Viceministrul rus al Apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru suspiciunea de corupție, într-un caz ce a stârnit speculații și dezvăluiri.

Viceministrul rus al Apărării, Timur Ivanov, a fost arestat sub suspiciunea de luare de mită, într-un caz care a generat numeroase speculații și dezvăluiri în presa rusă și pe canalele de Telegram. Arestarea lui Ivanov, un aliat al ministrului apărării Serghei Șoigu, a fost ordonată de un tribunal rus și a venit ca o surpriză pentru mulți, având în vedere că este cel mai mediatizat caz de corupție de la începutul conflictului din Ucraina.

Ivanov a fost reținut de Serviciul Federal de Securitate (FSB) și a apărut în fața instanței încă îmbrăcat în uniformă militară. Anchetatorii susțin că acesta a fost implicat într-o conspirație criminală pentru a primi bunuri și servicii în timpul lucrărilor contractuale pentru Ministerul Apărării. Dacă va fi găsit vinovat, Ivanov riscă până la 15 ani de închisoare.

Arestarea sa a declanșat speculații despre o posibilă luptă internă în elita rusă și despre problemele de corupție care afectează forțele armate rusești. Unii comentatori sugerează că arestarea ar putea fi o lecție publică pentru elită, în timp ce alții cred că este o lovitură pentru Șoigu, unul dintre cei mai puternici oameni din Rusia.

Publicația independentă de investigații iStories a relatat că motivul real al arestării ar putea fi suspiciunea de trădare, citând surse apropiate FSB. Kremlinul a confirmat că președintele Vladimir Putin a fost informat despre situație, precum și Șoigu.

Ivanov, care a ocupat funcția de ministru adjunct din 2016, a fost responsabil de gestionarea proprietăților și construcțiilor la Ministerul Apărării. El a fost subiectul unor investigații jurnalistice care au evidențiat un stil de viață luxos și posibile acte de corupție. Forbes l-a catalogat pe Ivanov drept unul dintre cei mai bogați oameni din structurile de securitate din Rusia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---