Externe

Ursula von der Leyen consideră posibila interzicerea TikTok în UE în viitorul mandat

schedule 30 apr. 2024, 10:15

Ursula von der Leyen consideră posibila interzicerea TikTok în UE în viitorul mandat
Alexandros Michailidis / Shutterstock
Ursula von der Leyen sugerează posibila interzicere a TikTok în UE, evidențiind riscurile de securitate și eforturile de reglementare.

Ursula von der Leyen, actuala președintă a Comisiei Europene și candidata Partidului Popular European (PPE) pentru un nou mandat, a declarat că nu exclude posibilitatea interzicerii aplicației TikTok în Uniunea Europeană. Această afirmație a fost făcută în cadrul primei dezbateri dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European care vor avea loc în luna iunie.

Von der Leyen a subliniat că, sub conducerea sa, Comisia Europeană a interzis deja instalarea TikTok pe dispozitivele corporative, recunoscând astfel riscurile asociate cu platforma deținută de compania chineză ByteDance. De asemenea, ea a menționat eforturile executivului comunitar de a reglementa serviciile digitale, asigurându-se că platformele sunt responsabile pentru conținutul distribuit și că piețele digitale sunt accesibile în mod echitabil.

Această poziție vine în contextul în care Statele Unite iau în considerare interzicerea TikTok din cauza legăturilor sale cu China, iar Senatul SUA a aprobat un proiect de lege care ar putea forța ByteDance să vândă aplicația. În Uniunea Europeană, TikTok a suspendat recent un program de puncte al versiunii Lite în Spania și Franța, după ce Comisia Europeană a avertizat că lansarea a avut loc fără publicarea prealabilă a unui raport de analiză a riscurilor, conform legislației europene.

Ursula von der Leyen urmează să se întâlnească cu președintele chinez Xi Jinping în cadrul unui turneu european, marcând prima vizită a liderului chinez în Europa în ultimii cinci ani.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9748 RON
0.00030
USD
USD: 4.5777 RON
0.01020
GBP
GBP: 5.8147 RON
-0.00880
HUF
HUF: 1.288 RON
-0.00530
BGN
BGN: 2.5435 RON
0.00020
CHF
CHF: 5.037 RON
0.00900
Convertor valutar

Rezultat: ---