Cod galben de ninsori și temperaturi scăzute în 14 județe ale României

22 apr. 2024, 10:53
Octav Petru Dragan/Shutterstock
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share
ANM a emis cod galben de ninsori pentru Carpați, valabil luni-seară până marți, cu ploi și vânt în țară.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpații Meridionali și Carpații de Curbură, care va intra în vigoare luni, la ora 18:00. Avertizarea este valabilă până marți, la ora 12:00, și vizează altitudini de peste 1.500 de metri unde se vor depune straturi de zăpadă. Județele afectate sunt Caraș - Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj și Mehedinți.

Pe lângă ninsori, ANM a anunțat și o alertă de ploi în toate regiunile țării, precum și vânt puternic în regiunile sudice și sud-estice, cu viteze între 45 și 55 km/h. Temperaturile vor rămâne scăzute pe durata întregii săptămâni, cu maxime ce nu vor depăși 12 grade Celsius în jumătatea nordică a țării și până la 18 grade Celsius în sud. Minimele nocturne pot ajunge până la -5 grade Celsius în depresiuni.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a menționat că începând de miercuri, vremea se va încălzi în jumătatea sud-estică a țării, cu temperaturi ce pot atinge 24 de grade Celsius în Bărăgan și vestul Dobrogei. Totuși, de joi se așteaptă o nouă răcire. Autoritățile recomandă șoferilor să nu circule pe drumurile acoperite de zăpadă fără anvelope de iarnă, iar drumarii au intervenit deja în zonele afectate pentru deszăpezire.



Citeste si